SORUNLAR VE ÜRETİLEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

"Yalnızca bir sorunla karşılaştığımız zaman düşünürüz." (John Dewey)
Bu sözü okuduğum bir kitaptan aldım. Gerçekten doğru mudur diye uzun uzun düşündüm. 
"Düşünmek üzerine düşünmek" eylemi de düşündürdü beni uzun zaman.
Yapılan beyin araştırmaları bizlere düşünmenin gerçekleştiği durumlarda beynin daha üretken olduğunu gösteriyor. Asıl sorun ne biliyor musunuz? Bir sorunla karşılaştığımız zaman nasıl düşünmemiz gerektiği... 
O kadar çok sorun var ki!
Ekonomik sorunlar,
Ailevi sorunlar,
Çevresel sorunlar,
Politik sorunlar,



Ülke sorunları,
Dünya sorunları,
Küresel sorunlar...
Ve asıl önemlisi EĞİTİM SORUNLARI...
Eğitimciler dışında herkesin fikrinin olduğu, çözüm önerilerinin havalarda dolaştığı, işi yapan uygulayıcıların fikirlerinin dahi alınmadan, nasıl çözülür diye sorulmadan üretilmeye çalışılan sorunlar...
Eğitimde o kadar çok sorun var ve biz hala ülke olarak düşünmeye, çözüm önerileri sunmaya başlayamadık(Gerçek eğitimciler olarak başlayamadık). Sanırım alanında uzman olarak gördüğümüz kişilerin çözümleri bazen geçerli olmuyor.

Bir de kişisel gelişim kitaplarında sunulan sorun çözme teknikleri ve bunların boyadığı gözler. Çok okunduğu kesin ancak bazen gerçeklerden çok uzak oluyorlar.


Bildiğim bir şey var ki, karşılaştığınız sorunlara yönelik etki ettiğiniz veya edebileceğiniz olanlar var veya edemeyeceğiniz olanlar. Etki alanınızı genişletme gayretiniz devam ettikçe ve genişlettikçe sorunlara çözüm önerileri üretiyor ve üstesinden gelebiliyorsunuz.
Ayrıca ürettiğiniz çözüm önerilerinin dikkate alınıp alınmaması da ayrı bir handikaptır, gücü elinde bulunduranların hezeyanıdır. 
Mazeretler, mazeretler, mazeretler, üretilen mazeretler.
Senin ürettiğin çözüm önerileri benim doğrularıma uygun değil mazeretleri...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAYATTA YAŞANILAN DÖNÜM NOKTALARI

ELEŞTİRMEDEN ÖNCE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKENLER